Nyheter

Visningshus snart i Västervik

Under augusti färdigställer vi ett visningshus av modellen Laguna som kommer att finnas tillgängligt för visning i Västervik. Vill du att vi hör av oss när det är klart? Klicka här

Aquavillor i Norrköping

Aquavilla har nu ett intuitionsavtal med Norrköping Waterfront om att bygga 53 flytande hus i Motala Ström, i vattnet mellan Spången och Hamnbron i Norrköping. Mer information om projektet finns på norrkopingwaterfront.se.

Fler Aquavillor på Pampas i Solna

Nu planeras det för flera Aquavillaplatser på Pampas Marina I Solna. Projektering av nya Generation 4 Aquavillor pågår för fullt. Kontakta oss om ni är intresserade av ett extraordinärt marint boende. Generation 4 är en utveckling av de tidigare Aquavilla-generationerna, Villan är både större, stadigare och betydligt mer energisnål.

Snart i Västervik!

Om ett år ska de första villorna sjösättas i Västervik.
Läs mer om detta i denna artikel från VT. Klicka här!

 

 

 

 

 

 

Huges blir Pampas

PRESSMEDDELANDE 2012-04-23

Nya ägare av Huges Marina i Västervik planerar för restaurang och nytt flytande bostadsområde

Pampas Marina AB tecknade i veckan avtal om att köpa Gillesviks fastigheter i Västervik, där marinhandlaren Huges driver sin verksamhet i Västervik. Huges kommer fortsättningsvis att vara hyresgäst i marinan med fokus på försäljning av båtar. Nu planeras för en ny restaurang och utökad service på marinan.

Marinan kommer att namnändras till Pampas Marina Västervik AB. Det nya bolaget kommer att bedriva service och hamnverksamhet, och de tidigare Huges-anställda mekanikerna har erbjudits arbete i det nya bolaget
– Nu planerar vi för att öppna en restaurang och butik och erbjuda fler marinföretagare lokaler här i Västervik, och för att anlägga ett nytt område med villor på vattnet, säger Anders Johansson, vd för Pampas Marina AB och Pampasgruppen.

Servicen i marinan finns kvar

I marinan finns förutom Huges även reservdelsbutiken Mekonomen AB med dotterbolaget Marinsho- pen R. M. AB. Marinshopen specialiserar sig på att sälja reservdelar till motorer, inombordare samt utombordare och övriga marintillbehör.
Sjömacken med tillhörande verksamhet kommer att arrenderas ut till en lokal entreprenör. Samma företag kommer att ta hand om gästhamnsverksamheten.

– Huges ser mycket positivt på samarbetet med Pampas. De utvecklar marinan och vi kan istället fokusera på försäljning av båtar, säger Matts Kastengren, styrelseordförande i Huges marina.

Ny restaurang och villor på vattnet

En nyhet på Pampas Marina i Västervik är att det planeras att öppnas en restaurang och kafé på områ- det. En lämplig lokal kommer att byggas och restaurangen kommer att få inriktning på färsk fisk, med möjlighet för kunderna att köpa med sig av dagens fångst. Dessutom kommer det öppnas en närbutik för gästande båtar och boende i området.

– Västervik är en sjöstad, det vill vi förstärka. Det finns redan ett par aktörer som har visat intresse för att driva den här verksamheten, säger Anders Johansson.

Tillsammans med Västerviks kommun kommer Pampas Marina och Aquavilla att ta fram tomträtter för mellan 20 och 40 Aquavillor, och skapa en ny maritim stadsdel i Västervik.
– Detta har vi jobbat med och väntat på i snart 5 år. Jag är mycket imponerad över Pampas Marinas satsningar i Västervik. Kommunens ambition är att planen skall vara klar innan årsskiftet. Aquavil- lorna kommer ytterligare att profilera Västervik som sjöstad, och erbjuda attraktiva boendemöjlighe- ter, säger Harald Hjalmarsson, kommunstyrelsens ordförande i Västervik.

Länk till artikeln i Västervikstidningen.

Pressmeddelande!

Nytt steg i utvecklingen av Atlasområdet

Gävle kommun har tillsammans med Pampas Marina AB i dagarna skrivit under en avsiktsförklaring gällande hur Atlasområdet ska användas och utvecklas i framtiden.
– Vi tycker Pampas Marina AB är en intressant aktör och vi tror att de kan bidra med stor kunskap och erfarenhet i utvecklingen kring Atlasområdet. Området har en fantastisk potential med havskontakt i centralt läge och en gedigen kultur- och industrihistoria, säger Jörgen Lundén som är verksamhetsutvecklare för Atlasområdet. Företagets egen vision är att bidra till skapandet av ett nytt ”Pampas” liknande deras anläggning vid Ulvsundasjön i Solna kommun, något vi tror skulle passa utmärkt även i Gävle tillsammans med bland annat den kulturella verksamhet som redan idag finns vid Gasklockorna, säger Jörgen Lundén.

Atlasområdet är i stort behov av upprustning då bland annat infrastrukturen med kajer och vägar är i dåligt skick och kräver reinvesteringar. Den pågående översiktliga utredningen kommer redovisa en framtida användning av området med ett antal olika funktioner. Det handlar om allt från näringsetableringar med marin profil och verksamheter med kulturinriktning till ett spännande område för medborgare och turister med intresse för hav och båtliv. Dessutom är tanken att det samtidigt ska vara ett allmänt tillgängligt promenadstråk med tydliga målpunkter som till exempel caféer, restauranger och butiker.

– Gävle kommun har genom Atlasområdet mycket goda förutsättningar att på ett relativt enkelt och kostnadseffektivt sätt stärka sitt varumärke, menar Richard Bergström som är grundare av Pampas Marina AB. Vi är den mest välkända marinan i Sverige och det har vi blivit tack vare den mix av verksamheter som vi skapat. Vi tror att Atlasområdet, tillsammans med området kring Nyhamn, har en enorm potential där man kan kombinera en bra planerad hamn med kanske boende på vatten i form av Aquavillor någon gång i framtiden, säger Richard Bergström. Den dynamiken är spännande och vi vet att väldigt många älskar hav och båtliv och det här kommer sätta Gävle än mer på kartan, avslutar han.

För frågor vänligen kontakta

Jörgen Lundén
Verksamhetsutvecklare Atlasområdet
Gävle kommun
070-16 75 652

Rickard Bergström
Pampas Marina AB
070-86 56 540

 

Uppdaterad FAQ

Nu har vi uppdaterat vår faq-sida. Är det något ni undrar över så kanske svaret finns just där.
Ni är naturligtvis fortfarande välkomna att höra av er med frågor till oss via mail eller telefon.

Aquavilla FAQ

Pampas på film

Den 28 december 2011 sändes sista delen av Arne Dahl: Misterioso på svt.
En av scenerna utspelar sig från en Aquavilla. Om man kan slita sig från den
spännande upplösningen kan man se hur interiören kan se ut i våra hus.

Filmsekvensen går att se på svtplay fram tom den 28 januari i år och vår Aquavilla kan ses 1:12 timme in i klippet.

Lastning av berg på Oxelösund

21 Oktober gick första lasset med sten till Polen. Lastningen påbörjades kl
07 00, 17 timmar senare var 6300 ton lastat.
Bergbolaget körde tre dumprar i skytteltrafik som lastades av två stycken
grävmaskiner utan avbrott. Imponerande insats av samtliga.

Lastning på pråm